Borvidék
Balatonfüred-Csopak
Terület
16 hektár
Szőlőfajták
olaszrizling, szürkebarát, furmint, sárga-muskotály,rozália, zweigelt, cabernet sauvignon, cabernet franc, kékfrankos, merlot, syrah
Dűlők
Farkó-kő, Berekszél, Penke, Farkasverem
Talaj
barna erdőtalaj alatt triász kori mészkő, vulkanikus
Borkészítés
tartályos és hordós borkészítés egyaránt
Borászatunk története a 2014-ben, néhány hektár szőlővel és különböző fajtaborokkal indult. Mára kialakult birtokunk végleges mérete és szerkezete, tudjuk milyen fajtákból, milyen borokat és házasításokat szeretnénk készíteni. Balatonfüreden a Berekszél- és a Farkó-kő dűlőkből, Balatonszőlősön a Penke-dűlőből készítünk borokat. Ültetvényeinken a kezdetektől organikusan gazdálkodunk, területeink 2018-tól folyamatosan állnak át a minősítetten bio művelésre. Hogy mit jelent bionak lenni? Például, hogy felszívódó növényvédő szerek helyett rézzel, kénnel, narancsolajjal permetezünk, és a hangsúlyt a megelőzésre, valamint a kondícionálásra helyezzük. A természetes szerek mellett ez azt is jelenti, hogy fokozott figyelmet fordítunk a talajművelésre, a megfelelő tápanyagellátásra és a biodiverzitás megőrzésére.